Starclass Hosting Starclass Hosting
Leenderweg 221
5643 AH Eindhoven
040 - 29 39 222
onze openingstijden zijn:
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
e-mail administratie
e-mail sales

Outlook Express instellen


Wanneer u gebruik wilt maken van een e-mailadres van Starclass Hosting, dan kunt u dit in de volgende stappen instellen.

Om een nieuwe account van uw hosting pakket toe te voegen in Outlook Express volgt u onderstaande stappen.

1. Wanneer u MS Outlook Express heeft opgestart, dan kiest u uit het menu 'Extra' de optie 'Accounts':

 

2. Vervolgens kiest u via de knop 'Toevoegen' de optie 'E-mail':

Nu zal de Wizard voor Internet verbinding opstarten.

3. Typ in het veld 'Weergegeven naam' uw eigen naam:

Klik op de knop 'Volgende >' om door te gaan:

4. Er wordt nu om een internet-e-mailadres gevraagd, typ in het veld 'E-mailadres' het
e-mail adres in dat u van ons heeft ontvangen of zelf heeft aangemaakt in het regelpaneel.

Klik op de knop 'Volgende >' om door te gaan:

5. In het volgende venster wordt gevraagd om de naam van de server waar e-mail, die voor u bestemd is, wordt opgeslagen (inkomende/pop3 server) en de naam van de server die u gebruikt om zelf e-mail te versturen (uitgaande/smtp server).

6. Kies uit het keuzemenu 'Het servertype voor inkomende e-mail is' de optie 'POP3'. Vul in het veld 'Server voor inkomende e-mail (POP3 of IMAP)' de naam van de pop-server van de Starclass Hosting in: 'pop.starclasshosting.nl'.

Voor de uitgaande e-mail server moet u de naam opgeven die u van uw inbel-provider heeft gekregen (ADSL, kabel of andere inbel-verbinding). Heeft u deze gegevens niet meer? Vraag ze dan op bij uw inbel-provider.  (Bijvoorbeeld: 'smtp.worldonline.nl' of 'smtp.xs4all.nl').

Klik op de knop 'Volgende >' om door te gaan:

7. In het venster 'Aanmelding bij Internet-email' vult u de inloggegevens voor e-mail in. Vul in het veld 'POP-accountnaam' uw volledige e-mail adres in. In het veld 'Wachtwoord' vult u het bijbehorende wachtwoord in dat bij het e-mail account hoort.

Klik op de knop 'Volgende >' om door te gaan:

8. In het venster Aangepaste naam kunt u een naam opgeven voor het zojuist aangemaakte e-mail account. Deze naam wordt alleen gebruikt om, wanneer u meerdere e-mailaccounts aanmaakt, de verschillende accounts te onderscheiden. U kunt in het veld 'Accountnaam voor Internet-e-mail' elke willekeurige naam opgeven.

Klik op de knop 'Volgende >' om door te gaan:

9. In het venster 'Kies het type verbinding' wordt gevraagd welke methode u wilt gebruiken om een verbinding te maken met het Internet. Het type verbinding is afhankelijk van de aansluiting(en) waar u toegang toe heeft op uw locatie.

Wanneer u alleen toegang heeft tot een telefoonaansluiting (analoog of ISDN) dan kiest u 'Telefoonlijn gebruiken'. Wanneer u toegang heeft tot een directe verbinding of een kabelmodem of via een isdn-router verbonden bent kiest u 'LAN-netwerk gebruiken'.

U kunt er ook voor kiezen om het type verbinding uit te kiezen op het moment dat u een verbinding naar het Internet wilt opbouwen, in dat geval kiest u voor 'Handmatig verbinding maken met het Internet'.

Klik op de knop 'Volgende >' om door te gaan:

10. U heeft nu alle benodigde gegevens ingevoerd en kunt de 'Wizard Internet-verbinding' beƫindigen doormiddel van de knop 'Voltooien'.


Klik op de knop 'Voltooien' om het instellen van het e-mail account af te ronden:

11. U zult nu zien dat het zojuist aangemaakte e-mail account is toegevoegd aan de lijst onder het tabblad 'E-mail'. Het nieuwe e-mail account kunt u eventueel nog nalopen of wijzigen doormiddel van de knop 'Eigenschappen' (Kies daarbij wel eerst het juiste e-mail account uit de lijst). Wanneer u denkt dat alle instellingen juist zijn kunt u het venster sluiten.

12. Klik op de knop 'Sluiten' om het venster te sluiten.

U kunt nu gebruik gaan maken van het nieuwe e-mail account.