Starclass Hosting Starclass Hosting
Leenderweg 221
5643 AH Eindhoven
040 - 29 39 222
onze openingstijden zijn:
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
e-mail administratie
e-mail sales
gebruikersnaam
wachtwoord
home pakketten domeinnamen helpdesk contact over Starclass Hosting

.com domeinnaam voor € 17,00 per jaar

bestel een passend hostingpakket

.com is wereldwijd het meest gebruikte topleveldomein. Het is zo populair dat het voor veel mensen zelfs synoniem is met het internet. Van de 183 miljoen domeinen die er in juni 2009 wereldwijd geregistreerd stonden, waren er maar liefst 80 miljoen .com domeinen.

Een .com website maakt zodoende nog steeds de meest professionele indruk. Een eigen .com domein is daarom onmisbaar voor iedere onderneming die zich op de internationale markt richt, of het nu om een commerciƫle of non-profit organisatie gaat, of zelfs om een hobbysite.

Geschiedenis

.com maakte deel uit de oorspronkelijke zes extensies die gezamenlijk werden opgericht in 1985. Buiten .com waren dit .edu, .gov, .mil, .net, .org en .arpa. De bedoeling was dat iedere extensie een andere doelgroep zou bedienen: .edu was bijvoorbeeld bedoeld voor educatieve doeleinden, .gov voor websites van regeringsinstanties ('governments') en .com was bedoeld als extensie voor bedrijven ('companies'). Vanaf de tweede helft van de jaren 1990 werd de eis los gelaten dat een .com website een strikt professionele website moest zijn. Sindsdien kan het domein zonder restricties wereldwijd geregistreerd worden. Het wordt in de praktijk dan ook voor de meest uiteenlopende doeleindes gebruikt.

Begrip

Tijdens de explosieve groei van het internet die zich rond de eeuwwisseling afspeelde, is .com zo'n begrip geworden, dat het woord 'dot-com' in diverse Engelse woordenboeken terecht is gekomen. Ook het begrip 'dot-com bubble' is inmiddels gemeengoed. Deze term duidt de periode aan van 1997 tot 2001, waarin ontelbare internetbedrijfjes opgericht werden en de groei van online commercie niet te stoppen leek.

Sinds de 'dot-com bubble' komt het ook regelmatig voor dat (internet)bedrijven de .com extensie standaard in hun bedrijfsnaam verwerken. Voorbeelden hiervan zijn bol.com en Amazon.com. Zo is deze domeinextensie inmiddels een echt cultureel fenomeen geworden.

http://www.verisign.org

Controleer hier of uw domein-
naam nog beschikbaar is:

.
Bekijk alle tarieven


Starclass Voordelen

Hosting die goed én goedkoop is

Alleen topkwaliteit hardware

Betrouwbaar & snel netwerk

Uw e-mail krijgt Barracuda SPAM en virusbescherming

ASP, MySQL, PHP, Perl en .NET
Webhosting voor webdesigners met en zonder ervaring!
Veel keuze in hostingpakketten
Personeel met veel ervaring
Up-to-date hardware & software
Online & telefonische helpdesk

Uitgebreid regelpaneel


Wist u dat u allerlei instellingen voor uw website zelf kunt regelen met ons uitgebreide regelpaneel?

Zo kunt u zelf e-mailadressen en forwarders aanmaken, databases en gebruikers aanmaken, zelf een PHP of .NET versie instellen en ook DNS-wijzigingen uitvoeren.

Bestel nu uw hostingpakket.

disclaimerprivacy verklaring
Registrant Rights and Responsibilities