Starclass Hosting Starclass Hosting
Leenderweg 221
5643 AH Eindhoven
040 - 29 39 222
onze openingstijden zijn:
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
e-mail administratie
e-mail sales
gebruikersnaam
wachtwoord
home pakketten domeinnamen helpdesk contact over Starclass Hosting

.de domeinnaam voor € 15,00 per jaar

bestel een passend hostingpakket

.de is het topleveldomein van Duitsland, een van de belangrijkste handelspartners van Nederland en dus een interessant land om online actief in te worden. Het is het op twee na meest gebruikte TLD ter wereld, na .com (nr. 1) en .cn (nr. 2). In de ranglijst van ccTLD's ('country code top-level domain') staat het zelfs op de tweede plaats, na .cn.

Geschiedenis

.de werd gelanceerd in 1986. De eerste registratie vond plaats op de afdeling voor informatietechnologie van de Universiteit van Dortmund. De afkorting 'de' komt van de eerste twee letters van 'Deutschland'.

Omdat in de jaren 1980 Duitsland nog gescheiden was in twee delen, de DDR en de BRD, werden er ook aanstalten gemaakt om een aparte domeinextensie voor de DDR op te richten. Dit moest .dd worden. Nadat het land in 1989 weer herenigd werd, werd dat initiatief echter gestaakt.

Regels

.de wordt uitgegeven door DENIC. Het kan worden geregistreerd voor minimaal en maximaal 1 jaar door een eigenaar of administratief contactpersoon met een geldig adres in Duitsland. Het is dus wel mogelijk voor een buitenlandse partij om een .de adres aan te vragen, mits men beschikt over een contactpersoon gevestigd in Duitsland. Voor deze domeinnaam kunnen we voor een meerprijs van € 12,00 per jaar ook de vereiste local presence voor u verzorgen, neem contact met ons op voor meer informatie.

Een .de domein moet uit tenminste 3 letters bestaan; op dit moment actieve uitzonderingen zijn http://www.db.de, http://www.ix.de en http://hq.de, die allen geregistreerd zijn voordat deze regel gehanteerd werd.

Gebruik

Een klein percentage van de .de domeinnamen wordt niet gebruikt voor Duitstalige websites, maar voor Spaans-, Frans-, Portugees- of Roemeenstalige websites. Deze sites maken gebruik van de betekenis van het woord 'de' als voorzetsel in die talen. Dit maakt .de eveneens tot een interessante extensie voor wie online activiteit in die taalgebieden wil ontwikkelen.

http://www.denic.de

Controleer hier of uw domein-
naam nog beschikbaar is:

.
Bekijk alle tarieven


Starclass Voordelen

Online & telefonische helpdesk

Veel domeinnamen mogelijk

Telefonische & online helpdesk

Veel keuze in hostingpakketten

Uitstekende webhosting voor een betaalbare prijs!
Personeel met veel ervaring
Overzichtelijke statistieken
Betrouwbaar & snel netwerk
Up-to-date hardware & software
U kunt veel zelf instellen met ons uitgebreide regelpaneel

Een extra domeinnaam


Wist u dat u heel eenvoudig vanaf slechts € 15,00 p/jr een extra domeinnaam kunt bestellen voor uw bestaande website?

Stel u heeft een detacherings-bureau. Dan kunt u naast uw normale domeinnaam ook bereikbaar zijn onder een tweede domeinnaam, zoals bijvoorbeeld: www.technische-experts.nl.

disclaimerprivacy verklaring
Registrant Rights and Responsibilities