Starclass Hosting Starclass Hosting
Leenderweg 221
5643 AH Eindhoven
040 - 29 39 222
onze openingstijden zijn:
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
e-mail administratie
e-mail sales
gebruikersnaam
wachtwoord
home pakketten domeinnamen helpdesk contact over Starclass Hosting

.info domeinnaam voor € 17,00 per jaar

bestel een passend hostingpakket

.info is een generiek topleveldomein dat voornamelijk gebruikt wordt voor websites die het geven van informatie als voornaamste doel hebben. Aangezien 'info' in maar liefst 37 talen hetzelfde betekent, weet met een .info extensie iedereen direct waar uw website voor staat. Een uitstekende extensie dus voor wie online wil informeren.

Geschiedenis

.info maakte deel uit van de tweede reeks generieke topleveldomeinen, die werden geïntroduceerd in 2000. De eerste reeks (bestaande uit .com, .edu, .gov, .arpa, .mil, .net en .org) werd in 1985 gelanceerd. De tweede reeks (.biz, .coop, .info, .pro, .aero, .mobi en .name) werd opgericht als opvulling op de eerste en met name om de grote vraag naar .com domeinen op te vangen.

.info bleek de populairste extensie uit deze reeks uit 2000, met name doordat het doel ervan erg duidelijk is.

In 2003 werd .info de eerste extensie die gebruik ging maken van het IDN-systeem ('internationalized domain name'), een systeem dat het mogelijk maakt om niet-westerse tekens te gebruiken in een domeinnaam.

Gebruik

.info kan zonder restricties gebruikt worden. Dit was al direct bij de oprichting de bedoeling. .info is daarmee het enige topleveldomein waarvoor bij oprichting al besloten werd dat het vrij te gebruiken zou zijn. Heel veel topleveldomeinen zijn weliswaar vrij te registreren, maar bij die topleveldomeinen is dat zo gegroeid, en nooit bewust besloten.

De meeste websites die de extensie .info hanteren zijn neutraal en informerend, maar ook zijn er enkele commerciële bedrijven die het gebruiken. Soms sluist een .info domeinnaam van een bedrijf de gebruiker automatisch door naar het .com domein van dat bedrijf, zoals http://www.philips.info, dat de gebruiker automatisch op http://www.philips.com laat uitkomen.

Het mag duidelijk zijn dat de .info domeinextensie een aantrekkelijke extensie als u met uw website een neutrale, informerende en betrouwbare indruk wilt maken.

http://www.nic.info

Controleer hier of uw domein-
naam nog beschikbaar is:

.
Bekijk alle tarieven


Starclass Voordelen

Up-to-date hardware & software

Verzorgde en complete webmail

Dagelijkse backup

U kunt veel zelf instellen met ons uitgebreide regelpaneel

Alleen topkwaliteit hardware
Uw e-mail krijgt Barracuda SPAM en virusbescherming
Telefonische & online helpdesk
Hosting die goed én goedkoop is
Snelle en professionele service
Uitstekende webhosting voor een betaalbare prijs!

Nieuwe domein-extensies


Regelmatig komen er nieuwe domein-extensies bij die wij voor u kunnen registreren. Nieuw deze maand zijn: .ae , .sk, .gr, .ro, .lt, .hu en .si.

En staat de gewenste extensie niet in de lijst? Wellicht kunnen wij die toch voor u reserveren!

Registreer nu uw domeinnaam.

disclaimerprivacy verklaring
Registrant Rights and Responsibilities