Starclass Hosting Starclass Hosting
Leenderweg 221
5643 AH Eindhoven
040 - 29 39 222
onze openingstijden zijn:
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
e-mail administratie
e-mail sales
gebruikersnaam
wachtwoord
home pakketten domeinnamen helpdesk contact over Starclass Hosting

.me.uk domeinnaam voor € 18,00 per jaar

bestel een passend hostingpakket

.uk is het topleveldomein van Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Het is het enige ccTLD waarbij het niet mogelijk is om op second-level te registreren, maar alleen op third-level. De populairste thirdleveldomeinen zijn .co.uk, .org.uk en .me.uk. Het is een interessant domein voor iedereen die zich op de Engelse markt wil richten.

Geschiedenis

.uk werd opgericht in 1985. Het werd tegelijk geïntroduceerd met het alternatief .gb, voor Groot-Britannië, maar .uk bleek uiteindelijk het populairst, omdat die extensie een grotere doelgroep bediende. Een tijd lang werden beide extensies naast elkaar gebruikt, maar tegenwoordig is .gb niet meer te registreren en is er nog maar een domein online: http://www.dra.hm.gb.

Tot medio jaren 1990 werden aanvragen voor nieuwe .uk domeinen behandeld door The Naming Committee, een commissie waarvan de leden vrijwillig en part-time werkten. Toen de vraag te groot werd om door zo'n kleine groep mensen behandeld te worden, werd de non-profitorganisatie Nominet UK opgericht.

Deze zette het werk van de commissie voort, waarbij ze weinig tot niets wijzigden in de oude regels die de commissie nog had opgesteld. Een van die regels is dus nog steeds dat registreren op second-level, dus direct onder .uk, niet toegestaan is. Er zijn wel een paar zeldzame .uk-domeinnamen die dateren uit de jaren waarin deze regel door de Name Committee wat minder streng werd toegepast, zoals http://www.parliament.uk en http://www.british-library.uk.

De laatste jaren zijn er voorstellen geweest om voor alle afzonderlijke eilanden van het Verenigd Koninkrijk aparte extensies te lanceren. Voorgesteld zijn .cym voor Wales (naar Cymru, de naam van Wales in het Kymirsch), .eng voor Engeland en .scot voor Schotland. Vooralsnog zijn deze plannen echter weinig concreet.

beschikbaarheid

Een .uk domein kan zonder restricties worden geregistreerd voor minimaal en maximaal 2 jaar. Verlengen kan wel per jaar. Registreer dus snel de .co.uk, .org.uk en .me.uk domeinnamen die u wilt hebben en begeef u op de bloeiende markt van het Verenigd Koninkrijk.

http://www.nominet.org.uk

Controleer hier of uw domein-
naam nog beschikbaar is:

.
Bekijk alle tarieven


Starclass Voordelen

Uitstekende webhosting voor een betaalbare prijs!

Verzorgde en complete webmail

ASP, MySQL, PHP, Perl en .NET

Online & telefonische helpdesk

U kunt veel zelf instellen met ons uitgebreide regelpaneel
Hosting die goed én goedkoop is
Webhosting op Microsoft Windows Webservers
Veel domeinnamen mogelijk
Personeel met veel ervaring
Gratis .nl, .eu, .com of .info domeinnaam bij een pakket

Een extra domeinnaam


Wist u dat u heel eenvoudig vanaf slechts € 15,00 p/jr een extra domeinnaam kunt bestellen voor uw bestaande website?

Stel u heeft een detacherings-bureau. Dan kunt u naast uw normale domeinnaam ook bereikbaar zijn onder een tweede domeinnaam, zoals bijvoorbeeld: www.technische-experts.nl.

disclaimerprivacy verklaring
Registrant Rights and Responsibilities