Starclass Hosting Starclass Hosting
Leenderweg 221
5643 AH Eindhoven
040 - 29 39 222
onze openingstijden zijn:
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
e-mail administratie
e-mail sales
gebruikersnaam
wachtwoord
home pakketten domeinnamen helpdesk contact over Starclass Hosting

.net domeinnaam voor € 17,00 per jaar

bestel een passend hostingpakket

.net is een van de populairste generieke topleveldomeinen. Het is een uitstekend alternatief voor .com, interessant voor wie een domeinnaam wil registreren waarvan de .com-versie al vergeven is, maar ook aantrekkelijk voor wie zijn niet-commerciële site een professioneel tintje wil geven.

Geschiedenis

.net maakte deel uit de oorspronkelijke zes extensies die gezamenlijk werden opgericht in 1985. Buiten .net waren dit .com, .edu, .gov, .mil, .org en .arpa. De bedoeling was dat iedere extensie een andere doelgroep zou bedienen: .edu was bijvoorbeeld bedoeld voor educatieve doeleinden, .com voor bedrijven ('companies') en .net was bedoeld als extensie voor netwerkproviders.

Omdat er geen officiële restricties waren verbonden aan het gebruik van een .net extensie, werd het in de praktijk direct al veel breder gebruikt dan alleen door netwerkproviders. Zo wordt het nog altijd vaak gebruikt als alternatief voor .com: als een bepaald .com domein al geregistreerd is, wordt uitgeweken naar de .net variant.

Omdat .com een commerciële indruk maakt, is .net daarnaast uitgegroeid tot een extensie voor websites die een internationale en betrouwbare indruk willen maken, maar niet gerelateerd zijn aan commerciële activiteiten.

Gebruik

.net is ook populair in Rusland, doordat 'net' de Romeinse spelling is van het Russische woord 'нет', dat 'niet' betekent. Hier wordt op komische wijze gebruik van gemaakt door sites als http://www.mozga.net, waarvan de url vertaald kan worden als 'er is geen brein'.

Het .net domein is tegenwoordig in beheer van VeriSign. .net domeinen kunnen zonder restricties worden geregistreerd voor minimaal 1 en maximaal 10 jaar.

http://www.verisign.org

Controleer hier of uw domein-
naam nog beschikbaar is:

.
Bekijk alle tarieven


Starclass Voordelen

Veel domeinnamen mogelijk

Uitstekende webhosting voor een betaalbare prijs!

Verzorgde en complete webmail

Webhosting op Microsoft Windows Webservers

Personeel met veel ervaring
Gratis .nl, .eu, .com of .info domeinnaam bij een pakket
U kunt veel zelf instellen met ons uitgebreide regelpaneel
Dagelijkse backup
Betrouwbaar & snel netwerk
Alleen topkwaliteit hardware

Een extra domeinnaam


Wist u dat u heel eenvoudig vanaf slechts € 15,00 p/jr een extra domeinnaam kunt bestellen voor uw bestaande website?

Stel u heeft een detacherings-bureau. Dan kunt u naast uw normale domeinnaam ook bereikbaar zijn onder een tweede domeinnaam, zoals bijvoorbeeld: www.technische-experts.nl.

disclaimerprivacy verklaring
Registrant Rights and Responsibilities