Starclass Hosting Starclass Hosting
Leenderweg 221
5643 AH Eindhoven
040 - 29 39 222
onze openingstijden zijn:
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
e-mail administratie
e-mail sales
gebruikersnaam
wachtwoord
home pakketten domeinnamen helpdesk contact over Starclass Hosting

.org domeinnaam voor € 18,00 per jaar

bestel een passend hostingpakket

.org is het domein voor non-profitorganisaties en 'open source' projecten. Het is een domein dat staat voor betrouwbaarheid, voor idealisme, engagement en democratie. Een .org extensie straalt uit dat een website niet vooral voor het belang van de maker gemaakt is, maar voor de bezoeker.

Wilt u dus een website beginnen waarmee u sterk vertrouwen en engagement wilt uitstralen, dan is een .org extensie een goede keuze.

Geschiedenis

.org maakte deel uit de oorspronkelijke zes extensies die gezamenlijk werden opgericht in 1985. Buiten .org waren dit .com, .edu, .gov, .mil, .net, .com en .arpa. De bedoeling was dat iedere extensie een andere doelgroep zou bedienen: .edu was bijvoorbeeld bedoeld voor educatieve doeleinden en .gov voor websites van regeringsinstanties ('governments'). .org was de domeinextensie voor alle websites die buiten de andere categorieën vielen. In de praktijk kwam dit neer op websites van non-profitorganisatie, of andere niet-commerciële instanties.

Ondanks deze bewuste keuze voor een doelgroep, is het registreren van een .org domein nooit door restricties beperkt geweest. Iedereen die dat wil kan een .org domein registreren. Daarom zijn er ook commerciële bedrijven die een .org domein hanteren. Die domeinen zijn weliswaar controversieel, maar worden dus niet door de registrar tegen gewerkt.

Een tijd lang werd .org ook aangeraden als domein voor particulieren en informatieve websites, maar voor die doeleindes werden later .name en .info opgericht.

Gebruik

Door zijn niet-commerciële imago is de extensie populair bij liefdadigheidsorganisaties en websites die gerelateerd zijn aan de 'open source' beweging, waar bezoekers zelf een bijdrage aan kunnen leveren. Voorbeelden hiervan zijn de website van het 'open source' kantoorsoftwarepakket http://www.openoffice.org en de online encyclopedie http://www.wikipedia.org.

In 2009 werd aangekondigd dat .org als eerste generieke topleveldomein gebruikt maakt van DNSSEC, een initiatief om de inbraakgevoeligheid van de normale DNS-zone tegen te gaan. Hiermee onderstreept .org dus zijn betrouwbare imago en wordt het domein alleen maar sterker en interessanter. Weer een goed argument om eens na te denken over een eigen .org domein.

.org domeinen kunnen worden geregistreerd voor minimaal 1 en maximaal 10 jaar. Het domein wordt beheerd door PIR ORG.

http://www.pir.org

Controleer hier of uw domein-
naam nog beschikbaar is:

.
Bekijk alle tarieven


Starclass Voordelen

Gratis .nl, .eu, .com of .info domeinnaam bij een pakket

Dagelijkse backup

Telefonische & online helpdesk

Uitstekende webhosting voor een betaalbare prijs!

ASP, MySQL, PHP, Perl en .NET
Personeel met veel ervaring
Uw e-mail krijgt Barracuda SPAM en virusbescherming
Up-to-date hardware & software
Verzorgde en complete webmail
Online & telefonische helpdesk

Een extra domeinnaam


Wist u dat u heel eenvoudig vanaf slechts € 15,00 p/jr een extra domeinnaam kunt bestellen voor uw bestaande website?

Stel u heeft een detacherings-bureau. Dan kunt u naast uw normale domeinnaam ook bereikbaar zijn onder een tweede domeinnaam, zoals bijvoorbeeld: www.technische-experts.nl.

disclaimerprivacy verklaring
Registrant Rights and Responsibilities