Starclass Hosting Starclass Hosting
Leenderweg 221
5643 AH Eindhoven
040 - 29 39 222
onze openingstijden zijn:
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
e-mail administratie
e-mail sales
gebruikersnaam
wachtwoord
home pakketten domeinnamen helpdesk contact over Starclass Hosting

.tel domeinnaam voor € 36,00 per jaar

bestel een passend hostingpakket

.tel is een unieke extensie: een .tel-domein is namelijk niet bedoeld om er een website of e-mailaccount achter te hangen, maar fungeert als een platform voor contactgegevens, zoals adres, telefoon of e-mail. Het is niet bedoeld om op een computerscherm te worden bekeken, maar op het scherm van een mobiel apparaat, zoals een smartphone of een iPhone. Ook nieuwe technologieën als ENUM en VOIP worden door deze extensie ondersteund.

Technische bijzonderheden

.tel is dus het broertje van .mobi, eveneens een domein dat speciaal is bedoeld voor mobiele apparatuur. Het verschil tussen .tel en .mobi zit in het gebruik: .mobi domeinen zijn volledige websites met content, .tel domeinen zijn websites met alleen contactgegevens.

De informatie die op een .tel-pagina getoond wordt, wordt rechtstreekt in het DNS-systeem opgeslagen, waar normaal alleen een IP-adres staat dat aangeeft waar de website gevonden kan worden. Wie een .tel-pagina bezoekt, krijgt dus eigenlijk rechtstreeks de DNS-gegevens te zien.

Geschiedenis

.tel werd algemeen beschikbaar gesteld in maart 2009, waarmee het dus een van de allerjongste domeinen is. Als gevolg hiervan is het nog zeer spannend welke ontwikkeling het domein gaat meemaken. En u kunt gemakkelijk zelf deel uitmaken van die ontwikkeling, door nu in de veelbelovende groeimarkt van het mobiele internet te stappen en uw eigen .tel domeinen te registreren.

En niet alleen kunt u de ontwikkeling van het .tel domein sturen door er vroeg in te stappen, ook kunt u het systeem waar .tel gebruik van maakt rechstreeks beïnvloeden. Het control panel waarmee registrars de gegevens van een website kunnen wijzigen, is immers 'open source' en kan dus door registrars zelf gewijzigd of zelfs geheel vervangen worden door een ander systeem.

Een impressie van de diensten van Telnic kunt u vinden op http://www.telnic.org, met direct ook de mogelijkheid uw eigen .tel-domein 'uit te proberen'!

Let op: een .tel domeinnaam kan niet worden verhuisd of worden overgedragen aan een andere eigenaar.

http://www.telnic.org/

Controleer hier of uw domein-
naam nog beschikbaar is:

.
Bekijk alle tarieven


Starclass Voordelen

Webhosting voor webdesigners met en zonder ervaring!

Uitstekende webhosting voor een betaalbare prijs!

Overzichtelijke statistieken

ASP, MySQL, PHP, Perl en .NET

Up-to-date hardware & software
Verzorgde en complete webmail
Online & telefonische helpdesk
Webhosting op Microsoft Windows Webservers
Hosting die goed én goedkoop is
Alleen topkwaliteit hardware

Nieuwe domein-extensies


Regelmatig komen er nieuwe domein-extensies bij die wij voor u kunnen registreren. Nieuw deze maand zijn: .ae , .sk, .gr, .ro, .lt, .hu en .si.

En staat de gewenste extensie niet in de lijst? Wellicht kunnen wij die toch voor u reserveren!

Registreer nu uw domeinnaam.

disclaimerprivacy verklaring
Registrant Rights and Responsibilities