Starclass Hosting Starclass Hosting
Leenderweg 221
5643 AH Eindhoven
040 - 29 39 222
onze openingstijden zijn:
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
e-mail administratie
e-mail sales
gebruikersnaam
wachtwoord
home pakketten domeinnamen helpdesk contact over Starclass Hosting

.tv domeinnaam voor € 72,00 per jaar

bestel een passend hostingpakket

.tv is het topleveldomein voor de tv-industrie, voor websites met streaming media en voor online tv-stations. Een .tv extensie straalt uit dat een website niet statisch is, maar in het teken staat van video, audio en interactiviteit.

.tv is van oorsprong het topleveldomein van Tuvalu, een door Polynesiërs bewoonde archipel in de Grote Oceaan. Tot 1974 was het een Britse kolonie. Het is een van de meest afgelegen landen ter wereld, met op Vaticaanstad en Naura na het kleine inwonersaantal.

Tuvalu is daarnaast zeer laag gelegen - het hoogste punt bevindt zich slechts vijf meter boven de zeespiegel. Daardoor wordt het de laatste jaren ernstig bedreigd door de stijging van het zeeniveau als gevolg van de wereldwijde klimaatverandering.

Geschiedenis

Tuvalu werd in 1996 benaderd door het Amerikaanse bedrijf VeriSign om het ccTLD .tv te lanceren. Het was een economische opsteker voor de miniscule eilandstaat, dat daarvoor altijd leefde van de verkoop van postzegels, de verhuur van visgebieden en van ontwikkelingshulp.

Toen het domein in 2000 met veel promotie wereldwijd beschikbaar werd gesteld, heerste er bij veel bedrijven teleurstelling over de slechte afloop van de 'dot-com bubble', een periode waarin de online zakenwereld een ongekende groei meemaakte, om vervolgens weer in te zakken. Hierdoor viel de verkoop van .tv domeinen in eerste instantie wat tegen.

De populariteit van .tv domeinen is later alsnog fors gestegen, maar nog altijd zijn er genoeg aantrekkelijke .tv adressen vrij om te registreren voor iedereen die een online streaming website wil lanceren.

Beschikbaarheid

.tv wordt beheerd door dotTV, een afdeling van VeriSign, en kan zonder restricties worden geregistreerd voor minimaal 1 en maximaal 10 jaar. Een interessant domein voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe media.

http://www.tv

Controleer hier of uw domein-
naam nog beschikbaar is:

.
Bekijk alle tarieven


Starclass Voordelen

Up-to-date hardware & software

Online & telefonische helpdesk

Overzichtelijke statistieken

Veel keuze in hostingpakketten

Hosting die goed én goedkoop is
Webhosting op Microsoft Windows Webservers
ASP, MySQL, PHP, Perl en .NET
Gratis .nl, .eu, .com of .info domeinnaam bij een pakket
Verzorgde en complete webmail
Dagelijkse backup

Een extra domeinnaam


Wist u dat u heel eenvoudig vanaf slechts € 15,00 p/jr een extra domeinnaam kunt bestellen voor uw bestaande website?

Stel u heeft een detacherings-bureau. Dan kunt u naast uw normale domeinnaam ook bereikbaar zijn onder een tweede domeinnaam, zoals bijvoorbeeld: www.technische-experts.nl.

disclaimerprivacy verklaring
Registrant Rights and Responsibilities